Pas på jeres data

Sådan sikrer du, at dine data ikke går tabt.

30.04.2015 | Vibeke Korsholm Hansen

IT-Support har i øjeblikket mange sager med computere, hvor harddisken går i stykker eller man har været lidt hård med sletningen af filer og har fortrudt. Der bliver brugt rigtig mange timer på at forsøge at genskabe data, og ofte må de give fortabt. Det er både IT’s tid, medarbejderens tid og potentielt meget vigtige data, der går tabt.

Vi vil gerne opfordre til at tage backup af data dagligt.

Hvis du har en  Windowsmaskine, så erden bedste måde er ved at have en såkaldt ”AD-maskine” dvs. at computeren er meldt i vores AD, og automatisk har en kopi af Dokumenter og Skrivebord på vores filserver. Her tages løbende backup (hver 3. time samt hver nat), og det er med til at sikre at ingen data går tabt. Er der et ufravigeligt krav om at køre en computer som ”Workgroup”, skal man selv sørge for at lave denne backup. Vi anbefaler at lægge backupdata på det personlige netværksdrev.

Er din computer en Mac, har AU et lille program kaldet AUITUtility (i daglig tale også Hummeren), som giver mulighed for at lave backup af maskinen til et AU netværksdrev. Ellers anbefales det at gemme direkte på det personlige netværksdrev.

Kører din computer Linux, er det lidt forskelligt, hvordan den er sat op alt efter, hvilket institut man tilhører. Det anbefales at gemme direkte på, eller jævnligt kopiere lokale filer over på det personlige netværksdrev.

Læs mere om, hvordan man tilslutter sit netværksdrev her: medarbejdere.au.dk/administration/it/ithovedomraader/it-st/aarhus/file-servers/

Læs mere på Informationssikkerheds hjemmeside: www.au.dk/informationssikkerhed/sikkerhedskopiering/

Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet, Medarbejdere
89974 / i31