Aarhus Ø – den nye bydel på havnefronten

Kom og hør Niels Vad Sørensen, projektchef, Urban Mediaspace Aarhus og Bente Lykke Sørensen, centerchef, Byudvikling og Mobilitet fortælle om planerne for Aarhus' nye bydel på havnefronten.

28.04.2015 | Vibeke Korsholm Hansen

Dato ons 20 maj
Tid 16:00 17:30
Sted Auditoriet, Navitas

Aarhus oplever i disse år et historisk byggeboom. Tusindvis af nye indbyggere strømmer til, og der bliver bygget for milliarder af kroner. De mange nye aarhusianere søger til centrum – til det pulserende byliv og de urbane fællesskaber i den gamle bydel og på Aarhus Ø, den nye bydel på havnen. Alle vil være med der, hvor dynamikken er stor, og derfor søger også virksomheder, uddannelses- og kulturinstitutioner ind til bymidten og havnen.

Aarhus Ø er byens største byggeprojekt og en helt ny bydel med boliger, erhverv, uddannelsesinstitutioner, ældreboliger, dagsinstitution, hovedbibliotek og borgerservice. Aarhus Ø vil på sigt huse 8.000-10.000 beboere og ca. 12.000 arbejdspladser. Om få år får bydelen et fantastisk havnebad, en strandzone, et syv meter højt udsigtstårn og et teater – til glæde for hele byen.

Til sommer åbner byens nye Hovedbibliotek og Borgerservice Dokk1. Dokk1 er det største kommunale anlægsprojekt i kommunens historie og del af byudviklingsprojektet Urban Mediaspace Aarhus. Projektet er et samarbejde mellem Aarhus Kommune og Realdania og omfatter, ud over DOKK1, nye store pladser langs med inderhavnen, som vil skabe sammenhæng mellem byen og vandet og medvirke til at omdanne inderhavnen fra industrihavn til et aktivt byrum.

Tilmelding:
Da der kun er 200 pladser i auditoriet er tilmelding nødvendig på: auws.au.dk/Havnearealerne

Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet, Medarbejdere