Birk Centerpark oplysninger

Her på siden finder du praktiske oplysninger om Birk Centerpark og Ingeniørhøjskolens øvrige faciliteter i Herning. Hvis du ikke kan finde de oplysninger, du leder efter, er du velkommen til at kontakte sekretariatet for hjælp.

Til og fra Birk Centerpark

Adresse

Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet, Campus Herning
Birk Centerpark 15
7400 Herning
Bygningsnummer: 8003

Find vej til AU Herning

Offentlig transport

Du kan både tage tog og bus til Campus Herning.
Planlæg din rejse på Rejseplanen.

Engineering Lab

Det tager cirka 15 minutter at gå fra Campus Herning (Birk Centerpark 15) til Engineering Lab. I bil er der cirka 3 kilometer. Adressen til Engineering Lab er:

Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet, Engineering Lab
Industrivej Syd 9
7400 Herning
Bygningsnummer: 8046  

Læs mere om Engineering Lab i fold-ud-boksen længere nede.

Parkering af biler og cykler

Biler

Der er gratis parkeringspladser flere steder omkring Campus Herning.

Se oversigten over de gratis parkeringsarealer.

Cykler og motorcykler

Til parkering af cykler kan cykelkælderen benyttes. Indgangen til cykelkælderen ligger ved siden af hovedindgangen.

Der er også mulighed for parkering af cykler og motorcykler foran hovedindgangen.

Adgang til bygningen

Bygningerne er åbne på hverdage fra kl. 8.00 til 17.00. Hvis du har behov for at benytte bygningerne uden for normal åbningstid, kan du få adgang ved at bruge dit adgangskort.

Der er placeret kortlæsere både uden på bygningen og uden for lokalerne. For at få adgang skal du køre dit adgangskort igennem kortlæseren, hvorefter du indtaster din adgangskode/pinkode.  

Adgang til cykelkælder

Du kan tilgå cykelkælderen med dit adgangskort. Indgangen til cykelkælderen ligger ved siden af hovedindgangen.

Post

Postrummet finder du bag receptionen ved hovedindgangen.

Der er kun adgang til postrummet for ansatte, og uden for almindelig åbningstid skal du bruge dit adgangskort for at komme derind.

Studerende, der ønsker at aflevere post til undervisere, skal for nuværende aflevere det direkte til underviseren.

Dueslag

Dueslagene befinder sig i postrummet.

Der er ét samlet dueslag til ansatte ved Maskinteknik og ét til ansatte på Adgangskursus, mens Elektronik og Elektrisk energiteknologi har et dueslag pr. medarbejder.

Adressat ved modtagelse af post

For at sikre korrekt fordeling af post skal man som modtager sørge for, at breve og pakker der sendes hertil, bliver mærket tydeligt med Aarhus Universitet samt navn på både enhed og modtager.

Afsendelse af breve og pakker

Ønsker du at sende post ud af huset, kan du lægge det i den blå kasse, der har mærkatet ”post”. Den blå kasse står på bordet i postrummet.

Hvis du afleverer din post der før kl. 14 på hverdage, bliver brevene sendt samme dag med almindelig post (tidligere B-brev).

Haster det med forsendelsen bedes du sætte en gul post-it på brevet, og så bliver det sendt som quick-brev (tidligere A-post).

Kopiering, print og kontorartikler

Uden for 8003.3120 (Maskintekniks kontor) har du som ansat mulighed for at printe og kopiere materiale til undervisning, osv. Printeren er sat op med navnet 8003-3113-c-3 og er af mærket Xerox Altalink C8045.

Læs her hvordan du installerer en printer og opsætter den til sikker print.

I pædagogisk værksted (lokale 212) på 2. sal finder du kontorartikler som mapper, papir, kuglepenne, osv. Hvis du har specielle ønsker til kontorartikler, eller hvis du har behov for at bestille et større parti hjem af noget, kan du henvende dig til Ingeniørhøjskolens sekretariat på ase@au.dk.

IT-service

Har du brug for hjælp, eller har du spørgsmål omkring IT, kontakt IT-supporten:

Find åbningstider, hjælp og vejledning på IT's hjemmeside

Booking af mødelokaler, grupperum og større lokaler

Mødelokaler

Medarbejdere kan booke mødelokaler på Campus Herning via Outlook. For at finde lokalerne, skal man søge på 8002, og så dukker listen op med de lokaler, man kan booke. Mødelokalerne bookes som udgangspunkt kun til møder, hvor der er behov for videolink. Dog må der ikke være faste ugentlige bookinger. Til møder uden behov for videolink bedes ansatte benytte sig af grupperum (læs mere om grupperum nedenfor).

Ønsker du at bruge videokonferenceudstyr i mødelokaler, kan du læse mere om brugen af udstyret samt i hvilke lokaler, det er muligt:

Videokonferenceudstyr i mødelokaler

For at komme ind i mødelokalerne, holder du dit adgangskort op foran kortlæseren, der er placeret uden for lokalet. Det samme skal du gøre for at aflåse lokalet efter brug.  

Grupperum

Ansatte kan booke grupperummene på Campus Herning via Resource Booker. Grupperum anvendes til møder, vejledning af studerende, som stillerum, m.v.

Booking af større lokaler

Har du brug for at booke klasselokaler eller andre store lokaler til fx konferencer eller arrangementer, kontakt BSS Studieplan på mail: studieplan.bss@au.dk.

Kantine, køkken, frokoststue og drikkevarer

Birks Centerparks kantine

Kantinen på Campus Herning befinder sig i stueetagen på Birk Centerpark 15. Her er også et hyggeligt område med borde og stole, så du kan sidde og nyde din mad i kantinen.

Åbningstider:
Mandag-torsdag: 08.00-14.00
Fredag: 08.00-13.30

Uden for kantinens åbningstid kan du købe kaffe, sodavand og snacks i automaten.

Kantinen i Innovatorium 

Du kan desuden benytte dig af kantinen i Innovatorium, der er beliggende på modsatte side af vejen (Birk Centerpark 40).

Frokoststue

Frokoststuen er for alle ansatte på AU Herning. Efter kl. 16.00 skal du bruge dit nøglekort for at få adgang til frokoststuen.

Kaffe, te, mv.

Ingeniørhøjskolens ansatte har mulighed for at hente varme drikke i kantinens automater fra kl. 7.00. Du skal blot bippe dit kort i den opstillede chiplæser. Uden for kantinens åbningstider er der mulighed for at lave te og instantkaffe i frokoststuen.

Køkken i Engineering Lab

I Engineering Lab er der et køkken, som både ansatte og studerende må benytte sig af.

Forplejning til møder

Bestilling af mødeforplejning foregår via DinnerdeLuxe. For at få adgang til bestillingssystemet, skal du skrive en mail til mail@dinnerdeluxe.dk og bede om at få oprettet en bruger. Herefter modtager du en mail omkring bestillingsfrister og andre praktiske informationer. Telefonnummeret til kantinens administration hos DinnerdeLuxe er 70 20 04 07.

Forplejningen kan enten afhentes i kantinen eller leveres i et af lokalerne på Birk Centerpark 15 for en merpris. Afrydning efter møder og forplejning til aftenmøder kan ligeledes bestilles for en merpris.

Bemærk, at der i øjeblikket ikke er mulighed for at bestille forplejning til Engineering Lab.

Forplejning til interne møder

AU har faste regler for forplejning ved interne møder, som du bedes læse:

Regler for forplejning til interne møder på AU

Biblioteker

AU Library, Birk Centerpark

Ingeniørhøjskolens ansatte i Herning kan benytte sig af AU Library, Birk Centerpark, som er et af bibliotekerne for Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet.

Find informationer om åbningstider, kontaktoplysninger, m.m. på AU Library, Birk Centerparks hjemmeside.

Stakbogladen Birk

Boghandlen er placeret i forlængelse af kantinen på Campus Herning. 

Læs mere: Stakbogladen Birk.

Bygningsdrift

Oplever du problemer, fejl eller mangler ved bygningerne, kan du kontakte Bygningsdriften:

Birk Centerpark
Benny Aabjerg Andersen
Mail: benny@au.dk
Telefon: 24866363 eller 87151925

Engineering Lab
Lars Holst Nielsen
Mail: Holst@au.dk
Telefon: 51609079

Engineering Lab Herning

Adresse

Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet, Engineering Lab
Industrivej Syd 9
7400 Herning
Bygningsnummer: 8046

Om Engineering Lab

Engineering Lab er Ingeniørhøjskolens 1000 kvadratmeter store teknologihal med laboratorier, tech-værksteder og undervisningslokaler. Engineering Lab danner de laboratorietekniske rammer for vores tre diplomingeniøruddannelser i Herning.

Det tager cirka 15 minutter at gå fra Campus Herning (Birk Centerpark 15) til Engineering Lab. I bil er der cirka 3 kilometer.