AU-ekspert modtager international energipris

Björn Andresen, adjunkt ved Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet, modtager den internationale IEC Award 2016 for sit arbejde med internationale energistandarder for vindturbiner og vindkraftværker.

12.12.2016 | Kim Harel

Adjunkt Björn Andresen har modtaget en international pris for sit arbejde med energistandarder inden for vindkraft (Foto: Colourbox)

International Electrical Commission har udpeget Björn Andresen som årets vinder af IEC Award 2016 for sit arbejde med udvikling af standarder inden for vindkraft.

Hans ekspertise i elektrisk energiteknologi kan ifølge Danmarks Standardiseringsorganisation, Dansk Standard, få stor betydning for den fremtidige energitekniske regulering både nationalt og internationalt:

”Det er vigtigt, at danske eksperter sidder med ved bordet og gør deres indflydelse gældende, når internationale standarder bliver til. På den måde sikrer vi både danske virksomheders konkurrencekraft og skaber tryghed og sikkerhed for danske forbrugere. Derfor er jeg også stolt, når en af vores danske eksperter modtager en pris for sit vigtige arbejde,” siger Anne Hasløv Stæhr, adm. direktør i Dansk Standard.

Fundament for fremtidens grønne energiforsyning
Björn Andresens arbejde med standardisering omfatter både produktudvikling, certificering og godkendelse vedrørende vindkraftværker.

Det skal alt sammen gøre det nemmere at integrere vindkraftværker i el-systemet og dermed skabe bedre forudsætninger for en fremtidig energiforsyning baseret på vedvarende energi.

”Især på vindkraftområdet bliver produkter udviklet til det globale marked, og derfor er det vigtigt, at virksomhederne udvikler produkterne efter internationale standarder, som anerkendes i andre lande,” siger Björn Andresen.

Læs hele Dansk Standards pressemeddelelse

Læs mere om International Electrotechnical Commission (IEC)

BAGGRUND

Björn Andresen modtager IEC Award 2016 for sin rolle som Convenor for den Internationale Standard IEC 61400-21 - Measurement and assessment of power quality characteristics of grid connected wind turbines. Det er den mest anvendte standard i forbindelse med net-tilslutningen af vindturbiner og vindkraftværker.

Björn Andresen, adjunkt, Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet

AU Engineering